FAKÜLTEMİZ ''DÜNYA TIP FAKÜLTELERİ'' LİSTESİNE KABUL EDİLDİ

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi, başvuru ve girişimlerinin sonucunda “Dünya Tıp Fakülteleri (World Directory of Medical Schools)” listesine kabul edildi.

Tıp Fakültemizden mezun olacak öğrencilerimiz Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın her yerinde doktor olarak çalışabilme ve uzmanlık eğitimi alma hakkına sahip oldular.

Dünyada en yüksek standartlarda Tıp eğitimi verilmesi ve yüksek nitelikleri doktorların yetiştirilmesi amacıyla, Dünya Sağlık Örgütü ile Kopenhag Üniversitesinin işbirliği ile oluşturulan Dünya Tıp Fakülteleri Listesi Dünyadaki Tıp Fakültelerinin en güncel, en doğru ve en detaylı bilgilerini listeliyor.

Uzmanlığını ABD’de yapmak isteyen ve tıp eğitimini Amerika veya Kanada dışındaki bir ülkede tamamlayan yabancı veya Amerikalı tüm doktorların, Yabancı Mezunlar Eğitim Komisyonu sertifikasını alması gerekmektedir.  Bu sertifikayı alabilmeleri için ise Dünya Tıp Okulları Rehberi’nde listelenen bir okuldan mezun olunması şart koşulmuştur.